Pages

Click Me

Friday, 19 February 2016

Tips Bagi Putus Cinta.


Hello and Hai.



Sekirannya anda baru putus cinta, maka anda sangat bijak dengan membaca blog ini. Kalau tidak putus cinta pun boleh baca, manalah tahu boleh digunakan dikemudian hari. Marilah kita mulakan...



1. Padam number ex kita daripada fon dan juga ingatan kita. Cuba ingat benda/ number lain selain daripada number ex kita. Misalnya cuba ingat password fb/ig/wechat akaun ex kita supaya kita boleh godam akaun ex kita.


2. Kuruskan badan. Tak kisahlah samada pergi jogingg ke gym ke yang penting kuruskan badan. Kalau badan memang dah kurus, masa ni lah nak sadokan badan, sambil tengok tv buat sit up dan push up sampai penat lepas tu tertido. So tak ada masa nak teringat kat ex dan ex rasa rugi putus dengan kita bila dah tengok body kita yang baru. Padan muka dia.


3. Keluar dengan teman baru. Tak kisahlah berkenalan di fb ke ig ke kat gay application. Manalah tahu kita dapat yang lagi hot dan penuhi citarasa kita 110 %.  Tunjukan kat ex walaupun dia putus dengan kita tapi kita still lagi laku. Hahaha.

4. Sibukan diri dengan perkara lain. Walaupun tak sibuk tapi buat-buat sibuk. Masa ni lah nak buat OT sampai ke malam, bila duit dah banyak bolehlah pi shopping, holiday atau contoh yang lain memasak resepi baru, kemas rumah, berkebun atau pun tengok movie terutamanya movie comedy.

5. Duduk depan cermin sambil memandang diri sendiri sedalam dalamnya untuk mencari dimana silap dan kekurangan diri yang boleh diperbaiki.

6. Ketawa sorang-sorang depan cermin. Make sure tak ada orang lain masa kita ketawa. Sambil pandang cermin dan diri kita lepas tu ketawa kuat-kuat macam orang kurang waras. 

7. Menangis untuk semalam. Walaupun kita dah buat macam-macam benda untuk lupakan ex kita, for sure akan teringat juga. Cari benda yang boleh membuatkan kita menangis, samaada tengok movie atau pun dengar lagu sambil baring-baring atas katil ke, tapi make sure nangis sampai tersesu-sedu. So bila bangun pagi esok dah rasa lega.

8. Minum air banyak-banyak. Tiap kali teringat kat ex kita masa tu kita minum air, so tiada lagi alasan untuk tidak minum air. Make sure minum air masak, yakult pun boleh. Hahaha.

9. Hantuk kepala kat dinding. Kalau still tak boleh nak move on ambik kepala, hantuk kat dinding sampai jadi kurang waras macam suraya dalam ceriter memori cinta suraya tu. Lepas tu kalau nak cakap sorang-sorang pun tak pe. Ok, gurau je point ni. Jangan ambil serious. Hahaha.



Ok, itu je yang sempat terlintas di dalam fikiran setakat ini.


Sayonara.

14 comments:

  1. No 6. Baca pun dah tergelak..HAHAHA!

    ReplyDelete
    Replies
    1. i second that kamen. like, lol, whut? dani ne mesti selalu gelak depan cermin (tapi mesti manis, dalam gamba pun macam manis haha).

      tu la tak perlu tengok cermin, baca pun dah tergelak. haha

      Delete
    2. Hehehe...setuju dgn kamen...tapi takut nanti kalau ternampak kat org lain....org ckp...psyco ker brother nie...;-p

      Delete
    3. Kamen: Tengah bayangkan abg kamen gelak..hahaha.

      Yusof: Kita tak manislah, biasa-biasa je.hehehe.

      Amir: Bila nak buat macam tu make sure tak ada orang..hahaa

      Delete
  2. Kalau jenis susah gila nk nangis macam mana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau susah nak nangis, ketawa je sampai rasa penat... pasti ok nanti..try k..hehe

      Delete
  3. hahaha lagi satu...date dengan kawan baik dia...hahaha kejam tapi best...hahaha...

    ReplyDelete
  4. Klau dh putuih tuh, angap jerr bagaikan mimpi dsiang hari, rezeki lerrrr tu leh carik yg baru

    Jazzlee

    ReplyDelete