Pages

Click Me

Friday, 29 April 2016

Supplement Untuk Kulit Cantik Bagi Lelaki.



Hello and Hai.

Entry hari ini aku nak sharekan tentang pengalaman aku yang pernah mengambil beberapa jenis supplement daripada sekolah sehingga ke hari ini. Mari kita mulakan.



Supplement yang pertama aku ambil masa zaman sekolah. Sebabnya sebelum ni tak pernah ambil apa-apa supplement , jadi setiap malam sebelum tido aku akan consume bila bangun pagi esok sistem pembuangan sangat lancar. Rasa dia manis masam, kesan tak berapa nampak sangat, kira oklah. Jerawat tak banyak, pori makin kecil sebab dia detox buang toksin dari badan. Beli pun sebab terpengaruh dengan iklan Camelia kat tv.




Pati Ayam ni lebih fokus kepada energy, bila minum selepas breakfast badan akan jadi bertenaga dan cergas. Tapi bau dia agak kuat, bau ayam so kena tutup hidung nak minum. Dan lagi satu lepas minum akan membuatkan badan kita panas, jadi kena minum air banyak-banyak.Masa permulaan je, bila dah biasa minum badan tak jadi panas sebab dah sebati. Kira ok lah kesan dia dengan harganya. Beli masa zaman sekolah ketika form 4.



Kolegen pertama yang aku ambil, masa first batch dia warna putih, yang ni second batch aku ambik yang ini. Rasa dia sangat sedap, minum sebelum sarapan dan sebelum tidur. Semua cakap naik jerawat tapi aku minum ok je satu jerawat pun tak naik Tapi kulit muka sangat berminyak sampaikan kena pakai tisu minyak dari clean and clear. Hasil dia nampaklah juga putih walaupun sedikit. Habis satu botol aku tak beli lagi. Muka berminyak aku tak suka.



Lepas dah habis botol yang pertama, untuk botol yang kedua aku ambik perisa coklat. Rasa dia tak berapa sedap macam botol pertama tu. Untuk beli yang perisa coklat dapat free aura shine tablet. Tapi masalahnya jerawat pulak mula tumbuh kat muka, makin banyak. Terus aku stop ambik jenama aura white. Walaupun dah berliter air aku minum tiap hari sampai kembung.



Lepas tu aku try ambik jenama maixara miracle essence. Rasa dia sangat sedap, rasa stawberi. Hasil dia memang nampak berkesan, kulit putih sikit, jerawat pun dah berkurang sikit. Tapi harga dia mahal tak berapa mampu nak beli. Hahaha. Tapi sekarang dah tak keluar lagi.



Aku cuba pulak maixara white essential ni, harga mampu beli. Rasa dia tak berapa sedap sangat, kesan dia akan mebuatkan anda detox dengan mudah. Akan mengeluarkan sisa yang tidak elok dalam badan anda. Hasil dia agak kurang mengambil masa nak nampak.






Bila tengok gambar Eina Azman jadi putih gebu aku terus search apa yang dia buat sampai kulit dia jadi macam tu sekali, setelah mencari timbul produk k colly ni. Aku sangat suka produk ni, jerawat tak timbul langsung, rasa dia sangat sedap. Cara makan dia kemam separuh scoop tapi aku ambik 2 scoop kalau aku malas nak kemam aku bacuh 2 scoop campur dengan ais. Sedap tak terkata. Bila consume k colly ni badan 24 jam aktif tak pernah rasa penat walaupun kurang tidur tetap maintain handsome, selain tu bagus untuk sistem saraf, kalau aku work out terlebih mesti rasa sengal-sengal tapi bila consume k colly badan rasa tenaga yang luar biasa. Dari segi untuk memutihkan kulit, agak lambat. Walaupun dah consume 5 botol still tak ada kesan untuk putih. 




Kolegen yang ni rasa sangat sedap, harga pun mampu milik tapi satu jag tak sampai 1 k.g cepat habis. Aku pernah ambil 4 jag, kesan dah ok-ok je, tak berapa nak nampak sangat pun kesan dia. Rasa dia lebih kepada soya bercampur beri, aku mix dengan air sejuk, sangat best.




Sekarang ni aku consume olicandy je, harga murah, senang makan. Kira oklah kulit tak kering, jerawat pun tak ada.  So far ok bagi aku tak ada masalah. Sebab sebelum ni pun aku dah pernah consume dan serasi. Rasa dia macam makan vitamin C.



Itu sahaja yang aku nak kongsikan, jumpa lagi.

Sayonara.








11 comments:

  1. Sedikit perkongsian hasil dari nasihat seorang MA, jangan terlalu consume supplement..ada long term effect dekat buah pinggang..dan kalau dah consume satu,,better stay yang satu je..jangan ambil byk2..nanti akan bagi pressure dekat buah pinggang in future..
    Kalau salah sila betulkan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks for sharing, love you..mmuaaahhh...

      Delete
  2. Tak pernah makan supplement untuk cantik sebab memang tak cantik pun..hahaha.

    Setuju dengan Aries Kid, Carl Dani muda lagi..jaga kesihatan kidney. Nak pakai lama tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah..ok2 abang kamen, nak hug..hehehe..mmmuaahhh..

      Delete
  3. Muda lagi dik nak ambik kolagen. Kalau dah 30an macam Amir tu, realistik la. Kehkeh. Kalau fefeling nak extra collagen, amik the right food untuk boost pembentukkan kolagen dalam badan. Contoh nya, vitamin C sebab this vitamin adalah resource utk bina collagen dalam badan.

    Again .. budak2 remaja untuk amik collagen ? Not necessary. You got enough already. Anyway be careful dengan supplement kat luar tue. Byk yang x de kelulusan KKM. Dah tu banyak jenis yang repacking balik. Beli dekat China, Indon ..bungkus elok2, letak la brand sendiri, Maixara, Qu Puteh etc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok abang nu'man, lepas ni tak ambik lagi kolegen banyak-banyak k..mmuaahhh...

      Delete
    2. Setuju dgn yg lain carl dani. Tak berapa bagus utk your kidneys. Take care :)

      Delete
    3. thanks awak komen kat blog kita...ok awak..

      Delete
  4. hi..aku gay flexi area kl. aku kulit putih, body fit, muka hensem. nak cari batang/lubang untuk sedap2 (x kisah)..watsapp/sms/call no ni
    0105455007. sapa2 minat jangan malu2

    ReplyDelete
  5. Pakai la susuk untuk kecantikan diri !
    HAHAHAHAHHA
    Ok just kidding !

    Tapi betul la Pati Ayam Brand tu rasa dia macam hancing2 pun ada. serius nak termuntah masa first time try. Tak sedap.

    Collagen lain tak pernah cuba. So far collagen rumpai laut yang jeli tu pnh la try. Lepas tu viral pulak kata bahaya. Then stop. Until now just consume vitamin c and vitamin e-complex je. Tu je mampu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak lah pakai susuk, rela telan kolegan..hahahaha..memang tak sedap pati ayam tu, minum pun kadang-kadang je..patutlah kulit awak cantik makan vitamin e rupannya, share sikit brand apa yang awak pakai..hehehe

      Delete