Pages

Click Me

Thursday, 21 April 2016

Test Psikologi -minuman favorit-



Hello and Hai.

Hari ini saya nak sharekan kepada anda tentang kuiz test psikologi versi Indonesia. Selamat mencuba.



Soalan :


Apakah minuman favorit anda?.


1. Air putih,

2. Teh.

3. Kopi.

4. Minuman bersoda.

5. Jus buah.

6. Susu.




Jawapan.



1. Sederhana dan tidak banyak tingkat adalah karakter anda. Anda juga memeliki tingkat kepedulikan tinggi, baik terhadap diri anda atau orang lain. Anda selalu bersyukur pada apa yang anda miliki dan capai, sehingga tidak banyak menuntut lebig. Anda juga hermat dan berhati-hati dengan wang.


2. Anda cenderung berhati-hati mengambil langkah dan menganggao penting direncana matang sebelum melakukan sesuatu. Anda tidak memusingkan pendapat atau komentar orang lain terhadap diri Anda. Anda juga sangat setia sehingga tetap sabar meski disakiti oleh orang lain dan berusaha untuk memaafkan orang tersebut. 



3. Anda sangat menyukai tantangan serta senang berpetualang. Hal tersebut juga didukung karakter Anda yang tidak mudah menyerah untuk mendapatkan sesuatu dan sebisa mungkin tidak meminta bantuan pada orang lain. Anda mudah beradaptasi dalam segala suasana dan tempat, mandiri, dan penuh inisiatif.




4. Dari luar mungkin orang lain menilai Anda sebagai sosok yang tough, padahal sebenarnya Anda memiliki perasaan yang sensitif. Anda mudah bersimpati pada kesulitan yang dialami orang lain, juga tidak segan menawarkan bantuan. Namun begitu, Anda mudah terpengaruh pendapat orang lain, serta memiliki emosi yang mudah tersulut. 


5. Meskipun memiliki trik untuk membuat orang lain betah berada di dekat Anda seperti mengangkat topik pembicaraan menarik, Anda juga sedikit egois dan mudah tersinggung. Anda penuh kejutan dan spontan sehingga terkadang sulit ditebak. Selain itu, Anda juga anti dengan orang yang manja atau suka mengeluh karena bertolak belakang dengan Anda. 


6. Anda dikenal sebagai pendengar yang baik. Anda juga memiliki wawasan yang luas, sabar, dan ramah sehingga mampu membuat orang lain merasa nyaman berinteraksi dengan Anda. Namun marahnya orang sabar umumnya lebih berbahaya dari diamnya orang periang, sehingga orang lain perlu berhati-hati agar jangan sampai melewati batas kesabaran anda.



18 comments:

  1. Amir suka air kosong...tqpi bab berhemat dengan wang tu mcm kureng setuju...sebab Amir rasa Amir nie agqk boros jugak...

    P/S : Let me guess bout Nu'man...he is no 4...sebab nampak keras diluar tapi lembut didalam...kikiki...*larikkk....:-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh ye ke, main test untuk suka-suka je, kadang-kadang tepat kadang-kadang tak..hehehe..abg nu'man juga yang amir sebut, nakal..hehehe

      Delete
    2. Choiii Amir !!

      Saya teh ais
      Dollah teh o suam
      Ada ramalan ? Kehkeh

      Delete
    3. Hai abg nu'man, belum ada ramalan untuk minuman abang tu..hehehe..so sweet dua2 suka dengan teh..hahahha

      Delete
  2. Aku sama macam amir suka air putih. (adakah ini jodoh?) Ada betul ada salah, aku ni jenis planing my expenses tapi bila nampak label 50-70% off. Nafsu tu membara dan tak dapat dikawal. Konklusinya Nov menyukai jualan murah. kuikuikui

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nov, kita samalah, give me five!..memang plannig expenses tapi bila ada sale memang ikut nafsu..hahahaha...

      Delete
  3. shin suka air yak sedap.. kadang air puteh.. kadang teh o.. kadang air sirap limau.. xde favourite.. semua balun .. tp jarang minum air bersusu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe...yang tersenarai air putih je, yang lain tak ada...

      Delete
  4. air kosong je. aku nak vote milo ais, tapi emm, air kosong tetap di hati. apa apa pun, eh, kau copy paste je ke apa jawapan tu? kalau nak hilang yang putih tu, better copy and then paste kat notepad, and then baru copy dari notepad and then paste semula ke blog. haha. tapi tak tahu la kalau kau memang saja letak ada highlight putih tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestnya milo ais...hahahha...aku saja je letak highlight putih tu, nak nampak lain sikit tapi lama2 tengok macam pelik pulak...thanks bagi tips..mmmuuaaahh..hahaha

      Delete
  5. Kalau makan luar mesti order teh o ais...tapi kalau kat rumah malas nak buat air teh, balun air kosong jer..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh, abg kamen suka teh o ais..hehehe..

      Delete
  6. Kalau tengah kaya suka milo,, kalau tengah bulan suka teh dan hujung bulan mestila air kosong..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun suka milo juga wak...sedapkan,dah terbisa minum dari kecik..hehehe

      Delete
  7. adakah blog ini telah berwajah baru??? hahaha...cantik lah simple...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih kurang macam tulah..hahahaha..thanks

      Delete
  8. nice entry . jemput tgok blog saya pula ye :) review forexmudahbyjo

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks...nanti saya pergi blog awak k...

      Delete