Pages

Click Me

Tuesday, 8 November 2016

Selamat Pengantin Baru.


Image result for selamat pengantin baru

Hello and hai.


Minggu lepas hari Rabu, ada chat whatsapp group masuk jadi aku tengoklah siapa yang hantar, rupanya my ex crush zaman sekolah yang hantar. Dia hantar undangan kat chat, dengan gambar kad juga. Tiada apa-apa tertiba hantar kad undangan, semua macam terkejut. Yang aku tahu dia ada gf je sebab dia tak suka bersosial media, maka aku tak boleh nak stalk dia kat mana-mana. Hahahahha.

Tertiba-tiba teringat kisah zaman sekolah dulu, kelakar ada, rasa macam gila-gila pun ada, bila ingat balik malunya. Hahahaha. Owh ya, dia nikah hari Jumaat, sanding hari Ahad belah dia. Dan kat sini hujan lebat setiap hari mencurah-curah. Aku mampu stalk pic profile dia sahaja.

Aku tak pergi pun, entahlah macam tak ada rasa apa-apa pun. Erm...umpana tiada perasaan..benda yang lepas tak yah lah nak diingatkan balik..

My ex crush, selamat pengantin baru semoga sampai Jannah, amin....


tiada manisan dalam madunya
tiada hangat di dalam dakapnya
biarku memujuk biarku merayu
telahku tabur kasih dan cinta
telahku sembahkan semua kelam
masih hambar..


apalah lagi yang engkau mahukan
apalah lagi daya ku korbankan
ada kehambaran cubaku elakkan
tiada senyum aku girangkan
segalanya hilang cuba kutahan
berpisah jua…oh..oh..


kerana cintaku dan kasihku
airmataku jatuh berlinang..mengalir
kerana setia terhadapmu
telah dibuang ketepi


kerana janjimu dan sumpahmu
airmata ku jatuh berlinang ..mengalir
kerana itulah peganganku
telah dilupa segalanya
kecewa..terkilan aku..

berpisah jua..oh..oh..

berpisah jua…

p/s: lirik lagu tak ada kena mengena dengan entry, sahaja je nak letak sebab baru layan lagu ni kat youtube hasil tengok elly mazlein nyayi kat gegar veganza 3.

8 comments:

  1. Tajuk tu ingat kan Carl Dani nak wish kat diri sendiri...terkezut...huhuhu...

    PS : Tetap lagu Ziana Zain...huhuhu...;-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita muda lagi lah amir..hahahah, perasan muda je..best pulak bila layan lagu ziana zain ni sekali sekala kan..hehehehe.

      Delete
  2. xmeroyan xpe la kan encik Carl...tetibe trigt plak a good fren of mine..name carl jugak...tp ejaan..Karl....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...perasan ni kadang-kadang tak boleh nak dilayankan sangat. hehehe.. owh ye ke, walaupun ejaan lain tapi bila sebut karl/carl juga..hehehe

      Delete
  3. Biasanya kalau ex-crush kawen memang takkan rasa apa pun, lain laa kalau boyfriend yang tetiba kawen..kalau meroyan aku faham..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau bf yang kawin memang i pergi abg kamen, bagi restu katakan..hahahahha.

      Delete