Pages

Click Me

Wednesday, 15 February 2017

Break up story of me.


Related image

*Entry mungkin entry lapuk kerana tidak diupdate selepas waktu ia habis ditulis*

Hello and hai,

Banyak kali juga fikir apakah harus aku untuk menulis entry ini?. Tapi bila difikirkan balik apa salahnya sharekan disini, sekurangnya dapat melepaskan apa yang terbuku didalam dada dan merasa ringan di minda serta bahu yang memikulnya. Dan entri ini ada kaitan dengan entri yang lepas My Boyfriend?. Segalanya akan anda ketahuinya disini kenapa saya tulis sebegitu di entri lepas.

Media social.

Aku kenal dengan sidia disalah satu media social popular gay di Malaysia. Dia yang tegur aku dulu dan berbalas chat walaupun tidak setiap hari. Kemudian dia minta id wechat, sebab aku tidak akan bagi number pada orang yang baru kenal. Bila dah berchat di wechat maka setiap saat dan detik berbalas chat dan dia suka send voice audio kat aku. Membuatkan pintu hati aku rasa terbuka sikit untuk bagi ruang.

Perhubungan semakin mesra.

Bila dah kerap sangat berchat daripada saya awak menjadi saya dan sayang (dia panggil aku). Jadinya aku biarkan je lah walaupun dia belum cakap yang dia suka aku atau gilakan aku. Sehinggalah dia bagi hint dia suka aku dan nak perkenalan lebih kepada kearah kenal hati budi. Maka, aku setuju sahaja, apa salahnya berkenalan dengan lebih dekat kan, kalau ada jodoh next step.

Kami berkongsi apa sahaja cerita dan bertukar voice audio, semuanya sweeet sangatlah senang cerita. Cara dia menawan hati aku yang aku dah keraskan ni agak goyah dengan mabuk asmara.

Tapi sebelum tu aku dah warningkan diri aku dengan update entri yang lepas supaya nanti bila hati dah terlalu cair dengan perasaan maka emosi akan terganggu.

Aku merima dia sebab dialah lelaki pertama dan orang yang pertama bertanyakan tentang soalan solat kepada aku. Cukup atau tidak, jaga solat atau tidak. Itulah yang membuatkan aku sedar.

Pertama kali jumpa.

Dia kerja tak tentu masa, maka hari pertama CNY tu kita orang bincang nak jumpa waktu petang. Dan jumpa kat taman reakrasi sambil berjoging. Pertama kali aku buat macam ni dan pergi ketempat tu. Disebabkan jalan sesak maka dia dah sampai dulu dan terpaksa tunggu half hour kat parking lot. 

Bila dah sampai aku chatlah dia, tanya kat dia mana dia park. Dia cakap kat tempat yang dah janji, bila aku toleh ke kanan dan pandang belakang, ada seorang mamat ni tersenyum lebar kat aku. Aku ingatkan dia senyum kat orang lain, maka aku chat lagi tanya kat mana, bila aku pandang belah kanan balik dia dah ada kat sebelah kanan aku sambil tunggu aku keluar. Itulah masalah rabun dan apa yang aku bayangkan tak sama macam mana aku tengok depan-depan. Better daripada gambar.

Dah keluar tu, terus salam dan cium tangan. Maka bermulalah sesi jogging kami selepas waktu hujan. Bercerita dan bercerita tentang apa yang ada. Sampailah habis aktiviti yang kami lakukan bersama. 

Mula berubah.

Sejak daripada pertemuan itu, aku nampak dia semakin berubah. Selalu lambat balas chat dan kadang-kadang tak balas, kalau dulu walaupun sibuk dan lambat macam mana sekali pun dia akan send chat kat aku tapi sekarang tak. Bila tanya sepatah dia jawab sepatah. Aku send chat berjela dia balas sepatah. Lama-lama terus sepi dan macam tu. Kalau dulu rajin call, sekarang ni tiada lagi.

Aku minta izin kat dia nak berchat dengan orang lain di media social 'itu' dan dia izinkan tapi dengan syarat kena bezakan antara friends dan love katanya, aku yang binggung kita ni bercinta ke?. Namun aku pendamkan sahaja perasaan itu. Sehinggalah 7/02/2017 aku tanya dia soalan ini.

awak, perasaan awak pada saya masih macam dulu atau dah berubah?

Dia cuma read sahaja tanpa balas. Walaupun kadang-kadang dia online dan update wechat moment tanpa perlu memperdulikan aku. Maka hari ini, 9/2/2017 aku block dia kat whatsapp, buat sakit mata je, nak delete chat tak sampai hati, banyak kenangan chat dan voice audio. Dan tadi semasa aku baru nak menaip entri ini pada jam 11.30 p.m dia send chat kat aku.

??

napa?(aku)

tak ada apa

ingatkan dah block.

ok (aku)

Aku unblock dia kat whatsapp dan tengok dia online maka aku pun terus bagi chat kat dia.

napa tak balas.

-terus line dia offline-

Kita tengok esok 10/02/2017 dia balas atau tidak chat aku tu. Kalau tak balas aku block terus delete je, buat pening kepala je.

Hanya manusia.

Walaupun aku dah warning hati dan perasaan aku namun jiwa dan emosi aku terganggulah juga walaupun tak teruk. Biasa dah berbalas chat ni tiba-tiba diam sahaja, mahu tak jiwa kacau. Tapi aku atasinya dengan cari yang lain, berchat dengan orang lain. Menghiburkan hati aku.

Nasib baiklah kami belum bercouple lagi, kalau tak lagilah aku merana. Hahaahha. Nampaklah juga perubahan aku masa dia tak endahkan aku macam dulu dan nasib baik ada kawan yang boleh aku luahkan segalanya, termaksudlah kawan-kawan didalam dunia blog ini. Sayang sangat kat kauorang semua.

Aku dah nekad sekiranya dia tidak membalas juga maka segala chat antara kami berdua akan aku padam segalanya.

Related image

Dan aku mengadu segalanya pada Allah, buat pertama kalinya aku berdoa tentang perhubungan antara aku dengan dia. Kalau kami berjodoh maka timbulkan rasa cinta dan sayang dihati kami. kalau tidak hilangkan segala perasaan itu dan rasa sakit hati didalam hati kami. Bagaikan magik aku rasa amat tenang  sekali. Aku serah segalanya kepada Allah.


Nota kaki:

Dear Carl Dani, usahlah dilayankan perasaan itu. Exam on the corner lupakan sahaja maslah ini. Silah rajinkan diri untuk baca buku dan buat exercise. Semoga insaf dan belajar pandai-pandai. Sekian.


Sayonara.



15/02/2017.

Sehingga ke hari ini dia tidak membalas apa-apa, baik di wechat mahupun di whatsapp. Maka aku ambil keputusan untuk delete history di kedua -dua media social itu. Apa perasaan aku sekarang ni?. Tiada apa pun, kadang-kadang rindu untuk berchat sebab dah selalu berchat. Sedih?, tak adalah sentap je wak.

Tak payah nak membazirkan masa yag anda. Pergilah cari yang lain kan senang. Be happy and positive. Hahahaha..

Jumpa lagi.



18 comments:

  1. Mudahnya jatuh hati. Kahkahkah

    ReplyDelete
  2. Dia tak nak lah tu...kowsers..

    ReplyDelete
  3. Sabau En Carl...takde jodoh lah tu...or die memang bukan untuk carl...senang citer takut die nak ONS jer...but Amir pun tak tahu perangai dier mcm maner...so setakat assume sajer ler...forget jer lah dier...coz i believe you deserve better...

    Sebenarnyer orang yg terbaik utk kita adalah orang yang boleh terima baik buruk kita...terima seadanya...tak kisah lah kita nie gemuk ker...pendek ker...itam ker...botak ker...miskin ker...and bukan sekadar rupa luaran sahaja...

    PS : Joging kat Bukit Serindit ker...hihihi...;-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita ok je lah abang Amir, dont worry ok..am totally agree with ur statement abang..hehehe. abang amir, janganlah mention nama tu kat sini, nanti ramai yang tahu..Hahaha..pm tepi k,hahahah

      Delete
  4. i feel sorry for what had happened to u :(

    takpe Carl, yang penting Carl masih ada Allah. kan? (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. it's ok awak..thanks for ur word and comment..mmuahh sikit..

      Delete
  5. wah salam cium tangan tu, baik Carl Dani ni hehe
    Well, x pe la Carl, jgn sedih2 hidup mesti diteruskan, move on and cheer up will ya? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mestilah awak, kita kena hormat orang yang lebih tua daripada kita..gituw...hahaha..saya ok je lah wak, tak yah nak sedih sngat, cari yang lain je..hehehe

      Delete
  6. Tersedak milo panas baca part salam cium tangan...ekekekeke..Tua pangkat ayah ke ex Carl Dani tu?

    Biasa laa tu Carl Dani, bila nak terhegeh2 macam takde hari esok, bila taknak..seminggu baru reply mesej. So faham2 jer laa..dia dah bagi hint tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tua sikit daripada abang kamen je..hahahah..kan tanda hormat tu abang kamen, kalau jumpa dengan abang kamen pun saya cium tangan k..ye abang kita paham dan tak mengharapkan apa-apa...hahahaha.

      Delete
  7. Well thats the reality of liku liku hidup PLU. Tak semuanya indah belaka. At some point memang akan tetap merasa sakit juga. Be strong Carl *hug*

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak hug kita ni tak ada yang marah ke wak?. hehehehe..ok2 gurau je, thanks awak...

      Delete
  8. Alahai siap cium tangan. Luluh jantung baca. Calon menantu sangat ni. Hehe.

    Takpe lah carl, usah dikejar orang tak sudi. You surely deserve much better than him.

    So cheer up. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tanda hormat awak, hahahaha..betul tu awak, ada yang lain so cari yg lain..ehehehe..mmmuuuaahhhh sikit.

      Delete