Pages

Click Me

Tuesday, 27 September 2016

OMG! Kurus ke??.


Image result for https://1.bp.blogspot.com/-UFXAY1OymZ0/Vv68CsmSzFI/AAAAAAAAAx4/UKyXZ9bQPEADZkJZWaiLUIgqbWyH2lLhg/s320/Perfect-Body-Shape-For-Men-Group.jpg


Hello and Hai.

Entry ini adalah kesinambungan daripada entry yang lepas, sebabnya tak cukup masa nak taip didalam satu entry maka muncullah entry baru ini. Ok back to our topic. Masa wedding abang aku yang lepas ramai yang macam terkejut kenapa aku ni semakin kurus dan semakin kurus. Dahlah aku ni kan penyambut tetamu so banyak oranglah yang aku jumpa.


Adik kenapa kurus ni

Makan apa kurus macam ni

 Share sikit macam mana boleh kurus

Dan sebagainya. Entahlah aku tak rasa kurus pun. Lepas raya berat aku dah naik semula aku rasa siap pergi timbang lagi ok. Sebelum abang aku kahwin sempatlah juga aku berpuasa sunat sebabnya rasa dah gemuk itu pun dapat buat beberapa hari je, dugaan betul bila puasa bulan biasa ni kan, lain betullah dugaan dan cabarannya.

Aku rasa mereka cakap aku kurus sebab baju yang aku pakai bukan baju yang fit atau pun ada cutting, walaupun saiz S namun nampak besar bila aku pakai, rasa tak nak pakai tapi kena juga pakai jangan nak mengada-gada ok. Mula-mula aku ingat aku nak pakai je seluar jean skinny tu tapi difikirkan balik inikan majlis ramai orang datang tak kan nak pakai seluar jean pulak lepas tu ketat nampak kakikan. Maka aku pun pi beli seluar slack tapi potongan skinny. Kena tarik nafas dalam-dalam sebelum pakai. Hahahaha. Pakai jean skinny pakai sarung je bila pakai slack ambik kau nasib baik tak semput.Bila dah pakai pergh nampak slim kaki aku walaupun agak ketat tapi tak susah nak bergerak.

Aku rasa sekarang berat aku dah bertambah sebab aku kuat makan. Macam-macam yang aku makan, kek, coklat, makanan yang manis-manis, selagi tak habis makanan yang manis-manis dalam peti ais tu selagi tu makan. Sebab ada setengah makanan yang tak boleh disimpan lama. Coklat hantaran abang aku juga aku makan tanpa minta izin, siapa lagi nak makan kalau bukan akukan plus dia pun tak duduk serumah lagi. Family aku tak berapa suka sangat makanan yang manis lagi-lagi kek memang tak bersentuh punya, aku juga sorang yang hadap, walaupun dah bagi kat family member yang lain masih ada lagi tak habis.

Dan sekrang aku mulakan balik aktiviti yang dah lama aku tinggalkan sejak aku rasa badan aku dah kembang ni di beberapa part di badan aku ni. Lama tak buat squat dan sebagainya, hari tu aku buatlah sikit-sikit dalam hitungan 10, bila bangun pagi esok ambik kau sakit-sakit wei badan umpama buat goyangan inul. Hahahaha. 

Itulah je lah aku nak sharekan. Aku tengok youtube untuk mendapatkan ispirasi buat senaman berdasarkan video yang aku tengok tapi masalahnya lepas tengok tak buat-buat juga. Sayonara!..

Wednesday, 21 September 2016

Kerja Kahwin Part 2.


Image result for wedding



Sabtu 10/09/2016.

Hari Sabtu tu, siapkan segala keperluan untuk hari Ahad ( sanding rumah pengantin lelaki). Rebus telur lepas tu masukkan dalam bunga telur, buat bunga rampai tapi bukan akulah yang buat semua tu kak ipar dengan aunty su aku yang buat bila aku balik je rumah semua dah siap dah. Ingatkan nak tidur sekejap tapi tak dapat sebabnya nak kemas dapur belum habis kemas lagi tadi dia orang dah buat kerja lepas tu pergi rumah bersanding ke rumah pengantin perempuan terus balik rumah masing-masing, petang nanti baru datang balik.

Sebab dah terbiasa tidur sekejap waktu petang around 2-3 p.m jadinya agak mengantuk, kena juga buat itu dan ini kalau tak sampai bila nak siap. Seminggu aku skip minum petang sebab tak sempat nak buat bila dah buat itu ini. Petang sabtu tu juga kemaskan bilik pengantin, tukarkan cadar, barang yang tak pakai masuk dalam store, nasib baik ada sepupu perempuan boleh diharapkan. Kemaskan segala hantaran yang ada di dalam bilik.

Kalau nak tunggu pengantin sampai esok belum kemas bilik lagi, dah ke petang pun belum balik lagi mungkin basuh periuk belanga kot sampai tengah malam baru balik. Daripada petang sampai ke malam buat kerja, cucuk bunga manggar, pasang banner, siapkan door gift untuk orang sebelah esok. Nasib baik ada aunty su, anak dia, akak ipar, abang-abang yang tolong. Semua dah tahu kerja masing-masing.

Oh ya, lupa nak story, pelamin abang aku bukan setakat pakai bunga banyak tapi pakai lampu yang agak banyak untuk mencantikan seri pelamin. Nak dijadikan story bila on suis semua lampu tak nak menyala. So abang aku call or chat apa entah kat andaman tu lepas tu andaman cakap nanti dia datang tengok mungkin ada mana wayar yang rosak ke what ke apa ke. Sampai ke petang tak muncul-muncul. Tahu tak pukul berapa pekerja dia datang rumah untuk betulkan suis tu???? pukul 2.45 pagi ketika semua orang dah sedap tidur tengah mimpi syok. Tapi masalahnya aku yang terjaga bila sayup-sayup terdengar bunyi bell di waktu pagi. Aku bangun terus offkan suis bell lepas tu tengok siapa yang datang. Rupanya pekerja dia yang datang dan tak kuasa aku nak melayan buka pintu bagai aku tidur balik sampailah bangun hampir kul 6 pagi.

Ahad 11/09/2016.

Pagi-pagi pukul 5 lebih dah bangun. Mak dengan abang pi beli sarapan dan juga beli sikit daging untuk masa raya nanti. Aku dengan pengantin kemas rumah. Sambil kemas muncullah pulak pekerja andaman untuk betulkan suis kat pelamin. Sambil tu aku buat kerja lain dan makan. Bila dah siap semua barulah mandi dan  macam biasa akulah orang terakhir yang mandi setelah segalannya diatur cuma tunggu orang datang rumah je. Masa aku memberikan 'arahan' kepada ahli keluarga aku terlupa yang bakal akak ipar aku ada sekali, bila dah bagi 'arahan' alamak! terlepas sikap dah, hahaha nak cepat punya pasal tak tengok kiri kanan bila bercakap.Tak tahulah apa yang dia fikirkan tentang cara aku tu. ahahha. Cuaca mendung tapi nasib baik tak hujan. 

Sebenarnya aku kurang suka sikit dengan saudara mara ni, sendiri fahamlah. Tak semua cuma segelintirnya sahaja. Sebagai contoh, keluarga A, Keluarga B, Keluarga C, keluarga yang lain ok cuma keluarga A tu kurang sikit atas sebab tertentu. Hahaha. Aku buat biasa je sama juga dengan keluarga aku yang lain. Dah lah sampai ke petang tak balik-balik itu yang rimas tu dalam hati dok cakap 'bilalah kau orang ni nak balik'/???. Hahahaha.

Pukul 12 abang aku gi rumah pengantin perempuan, salin dan bersiap kat sana. Kul 12.45 dah bersanding bagai, tak dapat nak tengok aku busy kat depan sambut orang, jaga duit, bagi beg goodies kat orang dan juga perkara sampingan yang lainnya. Sambil tu sempatlah juga aku pergi makan dulu, walaupun sibuk macam mana pun jangan lupa makan. Hahaha. Dah lepas bersanding, makan beradab semua pengantin pergi shoot outdoor dengan abang cameraman si gigi besi tu.

Lebih kurang pukul 4.30 petang bermulanya sesi mengemas, bungkus lauk diuruskan oleh pihak katering, rumah yang berdekatan akulah yang hantarkan, abang-abang gi hantar kat rumah orang tua-tua siap dengan beg goodies sekali. Lepas dah hantar lauk bungkus aku kemas bahagian dalam rumah dengan pengantin, mestilah buli pengantin amboi ingat nak jadi raja sampai ke malam ke????, hahaha. Dah siap kemas bahagian dalam, kemas bahagian luar. Nasib baik dapat katering yang tahu buat kerja, habis je majlis kerusi meja semua disusun ke tepi so bolehlah park kereta bawah kemah kecuali khemah pengantin sahaja belum buka in case kalau ada orang yang datang lambat bolehlah duduk kat situkan.

Hampir ke magrib semuanya siap lepas tu baru mandi. Walaupun tak dapat berehat namun tidak rasa penat ke apa, malam tu tertido pukul 12 malam sambil tu chat dengan En G sebab dia tengah online aku tegurlah dia. Borak-borak sampai tengah malam. Selesai sudah majlis kahwin untuk tahun ini.

Cameraman si gigi besi.

Untuk majlis perkahwinan abang dan juga pasangan dia ambil cameraman yang sama sewaktu majlis tunang dia orang hari tu. Sebabnya agak agak murah dan senang nak deal. Masa bertunang tu aku tengok abang cameraman tu biasa-biasa je, entah macam mana aku boleh terstalk ig dengan fb lepas tu, bila tengok lama-lama eh handsome juga mamat ni. Tapi dia dah kahwin sebulan sebelum abang aku kahwin tu pun abang aku rajin dok story dengan aku plus aku pun tak stalk ig dengan fb dia lagi.

Untuk majlis perkahwinan kali ini, abang cameraman ada ambil pembantu untuk bantu dia ambil gambar.Hahaha. Aku tersuka tanpa sengaja sebab dia pun pakai braces, nampak macam comel je. Disebabkan kita orang dah pernah terjumpa beberapa kali dia pun dah ingat muka aku ni, jadi terjalinlah sifat ramah tamah.

Masa majlis kat rumah aku, abang cameraman tu datang dengan pengantin sekali, aku tanyalah kat abang aku, 'cameraman kau ni datang kul berapa nak suruh dia ambik gambar ni', balas si abang 'aku suruh dia datang kat rumah pengantin perempuan kemudian baru dia datang sini sebab aku tak bagi tahu lokasi rumah'. Kau ni bang buat geram je lah, masa belum majlis ni lah muka masih elok lagi dan ada masa untuk posing bagai, namun aku luahkan didalam hati sahaja.

Bila dah bersanding semua, maka abang cameraman dan pembantu pun ambil gambar sana sini, tapi aku tak puas hati sebab lensa camera mereka tidak banyak mengalah kearah aku dan juga ahli keluarga yang lain sebabnya kita orang pakai baju sedondon, lelaki pakai baju t shirt collar manakala perempuan diberikan kain pasang untuk buat baju. Mestilah kena banyak gambar kami semua ni orang kuat nak ambik gambar pun tak sempat. Lalu aku pun pergi kearah abang cameraman itu yang tengah ambil gambar lalu aku berbisik ke telinganya (sebab sound dj kan kuat so kena cakap berbisik-bisik).'



'Abang kalau boleh tolong ambik banyak sikit gambar mereka yang pakai baju yang sama macam saya atau pun yang macam baju mak cik saya ni k'.

(sambil tangan aku tunjuk menunjuk kearah individu tersebut).

'Ok, insya allah nanti saya ambik.'

kedua-dua senyum sambil tayang braces.

Lepas aku habis je berbual dengan abang cameraman tu aunty aku tanya kat aku, 'dik, cakap apa dengan cameraman tu.?' aku pun membalas 'cakap dekat dia supaya lebihkan gambar kita sebabnya kita mana sempat nak ambik gambar bagai.' Setelah aku berpesan kepada abang cameraman tu maka lensa camera mereka lebih banyak menangkap gambar kami yang sedang layan tetamu, tersenyum je pembantu dia bila pandang aku. Sambil tengah sibuk kehulu ke hilir kak ipar aku panggil aku.


'Adik!, abang cameraman nak tumpang solat sekejap.' 


Aku diam sekejap, nak suruh masuk bilik aku, kecik pulak, maka pergilah ke master bedroom ada bilik air sekali. Aku pun ambil sejadah satu lagi kat dalam bilik aku lepas tu tunjukkan bilik sebab dia orang berdua so sejadah kenalah dua.


'Kiblat arah mana.'

Tanya abang cameraman.

'Tegak tapi senget sikit belah kiri'

(sambil membuat isyarat mengunakan tangan)

'ok terima kasih'.

Sebelum gi out door shoot sempat abang cameraman minta diri dulu, sempat bersalaman bagai. Dah satu benda yang aku terlupa nak buat adalah ambik gambar dengan abang cameraman untuk dijadikan kenangan. Apakan daya benda dah terlepas kan mungkin ada jodoh lain kali pulak manalah tahu.

Pagi Raya.

Sebelum pukul 7 dah bangun tu pun mak aku yang kejutkan. Raya-raya mana boleh bangun lewat walaupun mata nak rabak bagai. Lepas sarapan masak untuk juadah raya pulak, pergh! dia punya penat tak tercakaplah dahlah muka aku kena yang kena basuh periuk ( sebab semalam ada ambik lauk untuk makan malam) nasib baik tak rosak kuku aku ni. Masak rendang daging, kuah kacang, rebus ketupat nasib baik ada kak ipar sulung ditambahkan pulak dengan kak ipar yang baru maka aku boleh buat kerja yang lain pulak.

Lepas dah masak semua barulah rasa penat datang, lepas makan terus tidur sampai kepetang. Ambil masa berhari untuk cover dari penat. Pengantin raya kedua dah pergi honeymoon maka aku jugalah kena menghadap dia orang buka pelamin. khemah bagai. Dah selsai semmuanya hari ahad yang lepas 18/09/2016 mak aku buat doa selamat sikit untuk family kita orang je. Bertambahlah penat, namun hadap jelah, dah mak-mak bagi arahan tak kan kau nak ingkar. Hahahha.

Akhirnya siap juga entry ini di tengah malam ketika orang lain dah tido. Walaupun mengantuk aku gagahkan juga siapkan entry ini sebab nak buat entry yang lain. Terima kasih yang sudi baca, mungkin entry ini agak panjang sikit, harap anda semua terhibur. 

Selamat Pagi Rabu 21/09/2016.

Sayonara...

Friday, 16 September 2016

Kerja Kahwin Part 1.




Image result for perkahwinan

sumber google.



Hello and hai.

Selamat Hari Raya **tertiba**, raya dah habis nak juga ucapkan juga, hahaha. Sebenarnya malas nak taip tapi kena juga paksa diri buat kerja, apa ni malas-malas. Last week abang aku no 2 dah kahwin, dengan orang senegeri, dekat je rumah kakak ipar aku tu. Kirannya raya boleh pulang balik gitu. Aku akan kongsikan segala persiapan yang dilakukan menjelang majlis tersebut dan akulah salah satu orang pentingnya untuk majlis kalau kau orang nak tahu. Hahaha. Ok2 mari kita mulakan.




Pelamin. 7/09/2016

Bab pelamin, fitting baju, jenis baju semuanya abang aku dengan tunang dia uruskan semua. Tapi kat rumah aku tak ada buat persalinan sebab belah lakikan so simple je. Diaorang mengunakan khidmat andaman yang berbeza, belah perempuan orang lain, belah laki orang lain. Abang aku kata mungkin pihak andaman tu nak pasang pelamin hari rabu atau khamis. Petang selasa tu aku dah suruh abang aku kemas-kemaskan perabot tu suapaya nanti bila dia datang terus pasang je tak payah nak sentuh-sentuh perabot atau barang rumah aku. Masa aku suruh abang aku kemas sempat pulak dia cakap macam.


'Tak pelah nanti dia orang boleh tolong alihkan perabot, nanti bos dia sendiri yang datang pasang, bla bla bla bla bla bla bla......'

'Bang, kalau kau upah rizalman, aku tak kisah pergilah lantak, sebabnya rizalman cerewet, semua kena bersih, kemas tanpa ada kesan habuk tapi adik kau ni 2 kali lebih cerewet dari rizalman, engkau belum tahu lagi macam mana dia orang buat pelamin buatnya dia pakai tolak-tolak perabot/barang rumah kau lagilah sakit mata aku ni.'

Si abang terus terdiam bila si adik bersuara. Kalau bersuara nanti habislah tak jadi kahwin nanti.

Dan tekaan aku amat tepat sekali dimana dia orang datang pasang pelamin hari rabu tepat pukul 9.00 malam di mana ketika itu baru nak rehat-rehat santai selepas makan malam. Masa dia orang buat kerja aku malas nak tengok sebabnya nanti macam-macam yang tak kena walaupun yang pasang tu bos dia sendiri. Kerja agak kasar, buat macam rumah sendiri, teerbakar ok tapi nasib baik tak terbakar sebab dah malam malas aku nak ambik port sangat. Dah lah abang aku pilih pelamin yang banyak bunga maka bersepah sana sini sponge hijau untuk cucuk bunga tu, tak termasuk lagi bunga plastik yang tercabut bersepah-sepah, maka berbunyilah vacuum di tengah malam, kan nak tunggu esok baru nak kemas, memang tak lah jawabnya, kena habiskan masa tu juga tak kira tu lah peragai carl dani.



Cantik memang cantik tapi yang tak cantiknya peragai pekerja yang buat kerja tu. Entah susah nak cakap, nanti orang kata kita ni cerewet bagai, tulah peragai  orang kita ni.



Hantaran. 8/09/2016

Abang aku dah bertunang awal tahun hari tu, bulan 2 selepas raya cina. So bulan 9 ni kahwin, rasa macam hari tu gi bertunang. Untuk majlis nikah nanti nak kena juga buat hantaran yang mana bagi aku buat atau hantar benda yang penting sahaja tapikan abang aku tak nak, kalau boleh dia nak bagi macam-macam dan telah membuatkan aku rasa macam 'what the fish kau ni bang nak bagi macam-macam, cukup jelah kau bagi duit hantaran, mas kawin dengan barang kemas untuk batal air sembahyang' namun kata-kata tu hanya diluahkan didalam hati Carl Dani sahaja. Lepas dah cakap dengan aku barulah dia pergi cakap dengan mak pulak.


'Nanti hantaran masa nak nikah, orang ingat nak bagi 10 dulanglah mak'.

Habis je abang aku cakap macam tu mak aku terus pandang muka aku menghantar isyarat kat aku, bukannya nak pandang muka abang aku. Faham-faham je lah bila mak kau dah bagi isyrat macam tu. Aku just diam je, mengiyakan sahaja semua benda padahal dalam hati mengata. Hahaha. Mak aku kalau boleh nak bagi yang wajip je sebabnya siapalah nak mengubah hantaran tu dan siapa nak bawak masa nikah nanti sebabnya sedara mara aku tak ramai cuma ada kami-kami je, memang ada sedara mara tapi yang pasti tak datang masa nikah nanti.

Dalam pada mak aku cakap nak bagi yang wajip je macam-macam yang mak aku nak bagi, telekung, sejadah, kain pasang, buah, coklat, agar2 jelly (buat sendiri), fruits cake (buat sendiri), gula-gula balang yang lain abang aku tambah. Masa nak mengubah hantaran tu abang aku siap cuti bagai, so aku buatlah benda lain, kemas rumah, dapur, luar rumah, alihkan perabot bila dah siap kerja aku masuk bilik tidur. Bila aku bangun dari tidur dengan harapan semua benda dah siap, rupa-rupannya belum ok!. Hantaran ke mana, dulang tepak entah ke mana tak tersusun cantik-cantik didalam bilik. Aku tanya kat mak aku mana dak abang gi? rupanya dia pergi ambik cake yang dia tempah tu. Aku pun apa lagi, ambiklah sejadah, telekung, kain pasang tu, lipat-lipat buat bentuk sikit, ikat reben lepas tu gamkan bunga kat atas biar bagi seri sikit. Dah siap gubah terus aku letak dalam bilik pengantin, tak sampai setengah jam dah siap semua maka terpancarlah kelegaan kat muka mak aku. Aku tak suka benda sepah-sepah ni kalau boleh biar kemas tak kiralah majlis apa pun titik.


Seeeeee....banyak ke tak tanggungjawab aku nak galas. Dah namanya family kenalah tolong menolong, tak sia-sia masa zaman sekolah dulu belajar sivik, ahhaha. Dah namanya abang-abang dia orang ni tak kuasa nak hadap benda-benda yang macam ni, kalau boleh nak lepas tangan je tahu-tahu dah siap depan mata tapi disebabkan aku ni agak tegas sikitlah macam mak bapak tiri didalam kepayahan dan kepaksaan terpaksalah abang aku hadap cucuk bunga untuk hantaran dia, walaupun kaku dan kayu. Biarkan dia tahu erti tanggungjawab ingat senang ke apa nak kahwin, tak kan semua benda aku nak buat dan semua benda nak suruh mak yang buat. Benda lain mak aku dah urus tak kan hantaran pun nak suruh mak juga urus, siapa nak kawin ni?.

Nikah 9/09/2016.

Pagi Jumaat tu hujan turun dengan lebat dan membuatkan kami semua kerisauan untuk pergi ke rumah pihak pengantin. Dan hujan berpanjangan sampailah waktu kami semua nak pergi kerumah pihak perempuan namun redah je hujan. Lagi pun yang pergi keluarga aku, aunty aku, sepupu aku laki bini tu je. Belah perempuan pun tak ramai orang cuma ahli keluarga sahaja yang ada.

Nasib baik sekali lafaz je dah sah, sebelum balik makan dulu tunggu hujan berhenti. Tergoda lak tengok abang cameraman, nanti aku next entry aku story k. Balik rumah terus bagi-bagikan hantaran yang aku terima daripada pihak perempuan sebabnya kebanyakannya makanan so tak boleh simpan lama. Aku bagi kat jiran sebelah, saudara mara yang datang kat rumah.

Malam tu pihak perempuan ada buat majlis berinai besar tapi aku tak pergi pun sebab malas plus aku nak kena kemas dapur untuk simpan segala makanan yang ada, dengan coklat lagi supaya tak cairkan.

Next entry nanti aku sambung lagi. Sebab dah panjang sangat. 

Sayonara.

Thursday, 1 September 2016

About Me.


Hello and Hai.

Kepada yang baru nak start baca blog aku ni. Boleh berkenalan dengan aku dulu sebelum baca blog ni. Tak kenal maka tak cintakan. Boleh panggil aku, carl dani atau carl atau dani atau awak atau kau, yang mana kau orang rasa selesa dan mesra untuk panggillah senang cerita.

Umur aku 20 an tidak awal tidak tengah dan tidak hujung, sila fikir sendiri. Hahaha. Didalam menulis blog/ entry aku lebih suka mengunakan perkataan 'aku' daripada 'saya' tapi di ruangan komen aku lebih suka pakai 'saya'. 


Jom kita selfie dulu.

Aku masa buat blog ni dulu pakai buat je, pakai hentem je sebabnya bab blog-blog  aku kurang mahir sikit tapi lama-lama dah terbiasa bila berblog tak sedar dah berjam-jam hadap laptop. Aku pun tak ingat tahun bila aku mula buat blog sebabnya masa buat blog aku tak pernah update apa-apa pun.

Sekitar tahun 2014 barulah update sikit-sikit tapi lebih kepada syok sendiri, aku yang tulis aku yang baca. Masa tahun 2015 barulah serius sikit menulis, dah ada yang komen setiap kali aku update entry, rasa happy tu macam kau dapat result cemerlang dalam exam. Hahaha. Aku serius dan selalu update blog sampailah ke hari ini.

Aku tulis blog ni sebabnya nak luahkan perasaan atau merapu kat sini terutamanya ketika jiwa kacau. Aku tulis apa yang aku rasa je tak kisah orang suka atau tak dah nama pun blog aku punya kan. Dan aku juga tahu yang blog aku sejenis blog yang sendu sebab aku seorang yang membosakan, tak pandai nak bergaul dengan orang terutamanya di dunia maya ni. Bila aku nak komen kat blog orang lain atau apa aku akan pikir banyak kali nak tulis apa, last-last aku komen pendek je padahal kalau boleh nak komen panjang-panjang. Hahaha.


What?!

Blog aku ni jenis yang bermacam-macam tak ada specific blog, apa yang aku rasa aku nak tulis aku akan tulis, tapi seboleh mungkin kisah peribadi aku akan fikir banyak kali kalau nak kongsi kat blog. Ada juga kisah peribadi yang aku kongsikan tapi tak semualah yang mana aku rasa ok, aku akan kongsikan kat blog.



Sebagai manusia aku pun pernah buat silap dan aku buat silap dalam blog. Apa kesilapan yang pernah aku buat dulu tu biarlah aku je yang tahu dan simpan diam-diam. Akukan masih muda kadang-kadang jiwa muda tu susah sikit nak control tu yang termuncul kat blog. Hahaha. Tapi sekarang ni dah matang sikit maka pikir banyak kali nak buat peragai macam tu. Benda dah lepas usah dikenang kembali. Semoga setiap hari aku akan menjadi manusia yang lebih baik. 

Biasalah tu zaman baru nak matang kan kaedahnya, belum tetap pendirian lagi. Sekejap nak jadi sado macam Dr Say bila tengok victoria secret fashion nak jadi slim macam Miranda kerr. Bila tengok orang pandai nak jadi macam Amalina Che Bakri pulak, bila tengok Che Tah nak perut slim macam dia pulak. Last-last satu pun tak jadi. hahaha.


Hampir 1 jam google gambar dr say, gambar ni sweet. Cairnya hati i..*lari topic.

Tak ada siapa pun yang tahu aku ada blog termasuk kawan-kawan. Aku nak yang baca blog ni adalah orang yang tidak mengenali aku dan aku tidak mengenali mereka sama juga dengan blog-blog yang aku baca dan follow. Kalau nak tahu lebih banyak pasal aku boleh click line kat bawah ni ok. 


Random Fact About Me Part 1

Random Fact About Me Part 2