Pages

Click Me

Tuesday, 5 August 2014

Selamat hari raya

Assalamualaikum dan Selamat hari raya..

Hello and hai..

Kembali semula bersiaran blog ini setelah berbulan lamanya tidak mengupdatekan sebarang ceriter dan sebagainya. Cuma log in dan baca blog mereka saja, bila nak taip ada saja halangan yang mendatang dan membuatkan aku beralah untuk teruskannya.

Dah masuk bulan Syawal, begitu cepat masa berlalu, daripada bulan puasa dah raya. Macam-macam perkara yang berlaku sepanjang bulan ramadhan samaada perkara yang berlaku berhampiran kita mahupun jauh daripada sekeliling kita. Hampir raya hari tu, satu lagi pesawat MAS MH 17 ditembak jatuh oleh pihak yang tidak bertangjungjawab. Sedih juga hati ini meskipun yang terlibat itu bukan ahli keluarga kita sekali pun.

Persiapan raya tahun ini biasa-biasa sahaja tidak yang baru pun, cuma tukar langsir rumah dan beli sedikit baju baru. Biskut raya separuh buat dan selebihnya beli. Ahli keluarga ku tidak berapa gemar makan biskut seperti aku. Hehehe..dah naik 2 kilo hari sabtu hari tu timbang..Saya bukanlah pegemar makan ketupat, rendang, lemang dan sebagainnya tapi lebih kepada biskut raya..Hilang sudah V shape muka ku ini..tak pe bukan selalu pun kan makan banyak. Bila makan banyak famly saya lebih suka sebabnya bulan-bulan sebelum ini kurang makan dan berat badan susut agak mendadak sampaikan orang yang datang beraya pun terkejut tengok aku..-.-..

Rindu sangat pada bulan puasa terutamanya masa bangun sahur, walaupun penat tapi best..dah lepas makan terus tidur balik, pukul 6 baru bagaun kadang-kadang terlajak sampai 6 setengah pagi..hehehe..Tahun ni single macam tahyn yang lepas-lepas..hahaha..Raya tahun ni rasanya tadbir raya rasa macam kurang kedengaran di media elektronik..mungkin kerana menghormati apa yang terjadi pada MAS MH 17 agaknya..

Setiap kali raya saya tidak balik kampung sebabnya saya tidak ada kampung jauh seperti anda-anda semua..semestinya sangat2 jelousssss tengok orang lain update status balik kampung siap ada gambar lagi tapi tak tahulah nanti masa kerja nanti kalau dapat kerja jauh dari sini..hehe..aktivi bulan raya ni apa lagi kalau bukan menguyah je mulut ini..

Walaupun dah besar pun masih dapat duit raya lahi, bestnya..hehehe..lebih kurang seratus lah juga..belum dapat beraya di mana-mana sebabnya semua bekerja kecuali saya mungkin weekend ni agaknya..saya sangat suka degar lagu dnedang perantau tersentuh hati ku dengan melodynya....

Cukuplah sampai sini saja ada masa kita jumpa lagi...

No comments:

Post a Comment