Pages

Click Me

Wednesday, 21 December 2016

Hey Awak.


Image result for guy photography


Hello and Hai.

Welcome back to my blog!. Malas nak taip sebab tengah kenyang gila perut banyak sangat makan eh perlu ke taip macam tu?.Hahaha. Kalau entry yang sebelum ni aku ada kongsikan kepada anda semua yang aku nak susah gila nak tidur malam kan.Jadinya beberapa blogger yang memberikan tips yang boleh aku amalkan. Abang Amir bagi tips supaya aku berpuasa yang macam abang Amir amalkan dan beliau ada tulis dekat blog dia. Abang Shin pulak suruh kita buat exercise sebelum tidur supaya dengan harapan senang tidur.

Aku mulakan dengan buat exercise sebelum tidur. Macam-macam jenis exercise sampai rasa penat. Lepas tu cuba pulak untuk berpuasa tapi tak sama cara berpuasa macam Abang Amir tu sebab aku cepat tergoda dengan makanan maka aku berpuasa macam kita berpuasa di Bulan Rmadhan tu. Jadinya kadang-kadang tu bila dah terhaus atau terlapar dan tertiba nak makan cepat-cepat ingatkan diri yang tengah berpuasa. Nasib baik dapat berpuasa.

Tapi masalahnya awak-awak sekalian, saya masih belum dapat tidur dengan lelap dan lena umpama baby. Satu kekurangan saya adalah saya tidak boleh membaca selepas jam 10 malam, kalau tak nanti esok sakit kepala dan mata. Jadinya bergoleklah atas katil dengar lagu, bermacam jenis surah yang dibaca sehinggalah terlelap sendiri tapi jam 5 pagi dah tesedar. Oh tidak! cepatnya pagi. Bila tidur tak cukup, memberikan kesan yang buruk kepada kulit, tak cantik langsung ok kulit walaupun pakai macam-macam produk, hehehe.

Dan satu malam tu, dengan tertiba aku dapat idea untuk tengok movie youtube kat handfon. Biasa tengok kat tab, tertiba berubah angin. Hasilnya, dapat tidur dengan amat lena sampai ke pagi, bila bangun freshnya rasa macam tidur seminggu tak bangun-bangun. Hahahaha. Jadinya setiap malam sebelum aku tidur aku akan tengok movie dulu sampailah aku rasa mengantuk. Biasanya aku tengok gay movie, lama gila tak tengok rindu pulak nak tengok tapi aku tengok gay movie yang sedih-sedihlah supaya cepat tidur. Hahaha.

Ok lah nak tengok The House Datuk Vida, jumpa lagi.

Sayonara!..mmmmuuaahhh sikit.



19 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Camne nak dapat tido yang berkualiti eh? Sejak menganggur ni, pagi2 lesu je badan. Pastu tertido semula. Pastu bangun2 da tengahari. Rasa wasted btul hidup. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. No idea awak untuk dapatkan tidur berkualiti..hehehe..habiskan masa dengan buat macam-macam aktiviti, exercise ke, kemas rumah ke, masak ke apa sahaja asalkan tak rasa boring..hehehe

      Delete
  3. Doing the same way.. Selagi tak tengok any movie, takleh tido..xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Give me five, thanks awak sudi singgah kat sini..

      Delete
  4. Cer try tak yah tdo sehari..esok tu konfem senang tido..kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. pengsan lah wak kalau macam tu...hahahahha..

      Delete
  5. fuhh kene try ni, bangun2 macam tidur seminggu rasanya! haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat mencuba awak, kita dah cuba dan amat berkesan wak..hehehe

      Delete
  6. aku dulu pun penah susah tidur malam. tp sebab hyperthyrodism la haha. sebelum tau tu, doktor ingat aku ada masalah mental kahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru google tentang benda tu, thanks sharing. Sekarang dah ok belum?..hehehe

      Delete
  7. Nampak sangat movie yang Carl Dani tengok tu x best..sampai terlelap seminggu..ekekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. abang kamen ni nakal lah...hahahahha...

      Delete
  8. Kita pon ada masalah susah nak tido. Kadang2 3 jam bergolek atas katil pon tak lena lagi. I need help. Huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita pun sama macam tu juga abang nu'man tapi sekarang dah ok dah bila tengok movie sebelum tido..

      Delete
  9. kalo susah gak tido.. cuba plak kaedah di tiduri .. kot kot leh tido nyenyak huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. abang shin!..hahahaha..memang tak lah nak buat macam tu..

      Delete
  10. Enter your comment...ehh..samalah..selalu tgk movie gay yg Sedih sedih sebelum tidur..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai awak, maaf baru nak balas komen awak ni..

      Delete