Pages

Click Me

Thursday, 24 March 2016

Tarikh Ulang Tahun.


Hello and Hai.

Sebenarnya aku tak ingat pun bila aku mula buat blog, sebabnya masa aku buat dulu aku tak ada update entry apa-apa pun. Saja je buat blog sebabnya orang lain buat blog aku pun nak ada juga, walaupun dalam blog aku kosong. Hihihi.

Kalau diikutkan dari perkiraan tahun, tahun ni blog aku dah masuk 4 tahun dah. Sebenarya tak penting pun untuk ingat tarikh bila buat blog, tapi lebih kepada suka-suka je. Nanti bila sampai tarikh anniversary blog, boleh buat satu entry tentang blog. Hehehe.




Bila aku tengok balik entry-entry yang lepas terutamannya ketika aku mula menubuhkan blog ni, entry pertama yang aku tulis dalam bulan November tapi aku tak publishkan pun apa yang aku tulis kat blog. Hehehe. Maka aku pun membuat keputusan bahawa setiap bulan November setiap tahun adalah anniversary blog aku. So tahun ni nanti bulan November kena celebrate anniversary blog, yeah!..hahahha.


Bagi aku blog ini sebagai medan untuk meluangkan perasaan, mengisi masa lapang dan berkongsi apa sahaja benda kepada orang ramai dan dapat memberikan manfaat atau inspirasi kepada orang lain. Selain tu, bila nanti ada waktu free bolehlah baca balik apa yang aku pernah tuliskan, siapa lagi nak baca kalau bukan diri sendiri. Tu sebab kena update entry yang mempunyai kenangan yang tersendiri sebabnya nanti bila baca balik boleh gelak sorang-sorang.

Manalah tahukan, kalau sesuatu terjadi kepada diri kita seperti hilang memori ingatan ke sebagai contohnya, bila ada blog ni bolehlah ingat balik benda yang lepas-lepas tu. Adalah juga sesuatu untuk kita ingat balik kan walaupun ada memori pahit dalam blog. Hahaha.

Dalam dunia blog ni sama je macam dunia sebenar. Ada yang suka ada yang tak suka. Ada blog yang kena copy and paste sebiji-sebiji. Biarlah orang nak buat apa pun, yang penting kita sebagai pemilik blog tidak terikut dengan peragai mereka. Tak kisahlah orang nak cakap apa pun pasal blog kita, tu hak dia orang untuk suka atau pun tidak. Itulah kisah perjalanan suka dan duka yang perlu di tempuhi dan menjadi sebagai kenangan untuk mematangkan kita di masa hadapan. Hehehe.

Sayonara, take care..mmmuaahh..


24 comments:

  1. Baru perasan,,sebelum ni macho lelaki guna saya dalam setiap entry tapi sekarang guna aku..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saja tukar nak bangkitkan mood menulis..hehehe..ingatkan tak perasaan..

      Delete
  2. wahhhh header dah tukar...kemain...hahaha...

    ReplyDelete
  3. happy anniversarry.....................................................................................................................................hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abang tebuan, make sure nanti wish lagi k..love u..

      Delete
  4. wah!! sape dalam header tu. abam carl dani ker??

    ReplyDelete
    Replies
    1. biarlah rahsia...hahaha...thanks comment.

      Delete
  5. haha nak tegur jugak orang dalam header. Subhanallah!

    ReplyDelete
  6. Ehemm header baru nampakkk.. ;)

    ReplyDelete
  7. *rebah lepas tengok header blog*

    Last but not least dengan blog dapat kenal ramai lagi blogger-blogger yang awesome !
    *hug carl danI*

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak, janganlah rebah....hehehe...*hug awak juga*..

      Delete
  8. Laki kat header blog tu mohon diserah bulat2 pada Nu'man .. kakakaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nakal abang nu'man ni...hehehehehe...

      Delete
  9. untuk nu'man bagi part yg bulat2 lelaki tu je. hahaha

    ReplyDelete
  10. Happy anniversary..teruskan menaip!

    Bila nak buat kenduri kesyukuran..ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks abang kamen, nanti kalau buat carl jemput k...mmmuaahh....

      Delete
  11. Happy Anniversary Carl...;-)

    ──── ▄██▄██▄──── ▄██▄██▄
    ───/─▀█████▀─\──/ ▀█████▀─\
    ──/────▀█▀────\/─── ▀█▀────\
    ─▄██▄██▄──▄██▄██▄──▄██▄██▄
    ─▀█████▀──▀█████▀──▀█████▀
    ───▀█▀ ──────▀█▀──────▀█▀
    ─────▄██▄██▄───▄██▄██▄
    ─────▀█████▀───▀█████▀
    ───────▀█▀───────▀█▀
    ────────── ▄██▄██▄
    ────────── ▀█████▀
    ──────────── ▀█▀

    PS : Ramai tul merebut header baru tu....hihihi...;-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Amir, siap bagi love lagi tu...hehehe..tak sangka pulak ramai yang komen pasal header tu..hehehe

      Delete