Pages

Click Me

Friday, 16 February 2018

Kisah anugerah juara lagu 32 dan memori. #ajl322108


Hello and Hai.

Terlebih dahulu aku nak ucapkan Gong xi fa cai! kepada yang menyambutnya. Banyak ke makan limau raya ni?. Aku tak makan limau sebab tak suka dan tak boleh makan. Haha. Ok back to the topic. Ahad lepas berlangsungnya ajl dan aku tak tahu lagu apa yang masuk walaupun ada iklan pasal ni kat tv3. Bagi aku kali ini saingan semuanya sengit-sengit belaka daripada segi lagu dan vokal. Yang aku tahu lagu aku cinta dan beberapa lagu lain dapat masuk, itu sahaja.

Sebenarnya aku menghalang diri daripada mendengar lagu jampi by hael sebab akan mengenang memori lama tahun lepas. Kuat juga aura lagu sampaikan kadang-kadang aku ternyayi juga lepas baru tersedar eh kenapa lak aku nyayi lagu ni. Hahaha. 

Bukannya maksud aku tak move on atau apa tapi tu lah susah nak cakap. Bila teringat balik rasa nak ketawa pun ada, kenapalah aku buat macam ni macam tu, sambil throw back  kenangan throw back  sekali akan dosa-dosa semua. Bersalahnya rasa tu sebab aku malas nak throw balik semuanya. Hahaha. Masa tengah jiwa kacau,di lamun cinta semuanya jadi buta seakan tiada jati diri dan pendirian hilang lenyap semuanya tanpa dapat dikesan.

Masa turn Hael tu aku pergi berus gigi, biasanya ambil masa untuk berus gigi dan masa aku keluar tu turn hael dah habis. So tak adalah aku tengok persembahan dia tu dan tak tengok pun kat youtube walaupun ada. Sorry hael, walaupun i suka tengok muka u tapi tak boleh dengar suara you tu. Hahaha.

Sepanjang tengok ajl tu aku berdebar-debar macam aku lak yang buat show. Masa turn Salma, aku menghayati lirik dia dan dia nyayi jelas sebiji sebiji, vokal dan penafasan semuanya ok. Nampak jelas dia mengjiwai lagu sampailah perasaan dia tu dekat audience. Masa turn Ara pula, lagilah aku nervous sebab lagu dia jenis susah gila dan vokal kena mantap baru boleh nyayi lagu tu. Dengar jelas suara dia sakit masa live hari tu tapi dia cuba tarik sebaik mungkin. Good job ara walaupun closing part nampak macam tak berapa sempurna namun dapat standing ovation  dari penonton sama juga dengan yang lain.

Akhirnya sampai turn Ernie dan syamel. Part yang aku nanti-nanti selama ini akhirnya muncul juga. Lagi bertambah nervous aku sebab aku nak dia orang menang vokal terbaik. Tak duduk diam sepanjang dia orang perform, umpama aku lak nyayi lagu tu. Hahahha. Meremang bulu roma dengar suara dia orang. Wow wow wow dan wow!. Bila dengar suara ernie tarik dan buat suara soprano pergh lagilah best dan meremang. Siap aku bagi standing ovation kat rumah nasib baik aku tengok sorang-sorang so bolehlah over sikit kan. Hahaha.

Ramalan aku benar belaka dia orang menang untuk kategori vokal terbaik. Mesti bangga ziana dan anuar zain anak buah dia menenangkan. Bila umum jampi menang aku terus tutup tv pergi tidur!. Hahaha.😝

Tu je lah aku nak taip malam ni yang mana ambil masa berjam baru siap. Hahaha. Happy weekend awak semua and take care!.

Sayonara!.

Friday, 9 February 2018

Hello February 2018!.


Image result for february

Hello and Hai.

Sepatutnya dah lama update blog ni tapiiii layan sangat twitter sampai ke malam baru nak update. Hahaha. Dah pun masuk bulan baru tahun 2018, baru terasa masa berjalan dengan pantas berbeza dengan bulan Januari lepas rasa tak ada apa-apa.

Dunia blog semakin lama semakin sepi, berbeza dengan tahun-tahun sebelum ini. Semalam ada beberapa rakan blog yang update entri mereka, dapatlah baca kisah semasa mereka. Rindu sangat nak baca blog kau orang semua, silalah update walaupun tak kisah nak diceritakan pun. Hehehe.

Oh ya, wechat akaun aku dah delete hari ini. Setelah aku berfikir dan berfikir lebih baik aku delete buat pening kepala je nak uruskan banyak akaun media sosial. Yang mana ada IG atau twitter tu follow aku, tapi aku lebih aktif ditiwitter berbanding di facebook. Akaun fb pun sendu tak bernyawa pun, kalau orang hantar massage pun lama gila baru aku nak replay. Hahaha.

Kau orang tengah buat apa tu?. Aku didalam proses untuk rajinkan diri membaca buku. Entah kenapa aku dah malas nak baca buku, novel ke apa seangkatan denganya. Sebab banyak komitmen aktiviti membaca tu aku dah buang jauh dari hidup aku. Bila ada test,kuiz, final baru hadap buku kalau tak terbiar tersadai disitu tanpa diusik. Apa nak jadi dengan awak ni. Hahaha.

Untuk itu aku mencari inspirasi dan idea untuk merajinkan diri membaca dan fokus,fokus,fokus buat kerja semua daripada spend time dengan media sosial semuanya itu. Lagi-lagi dah beli gadget baru ni kalau boleh 24 jam nak pegang sebabnya nak biasakan diri pakai apps dia. Alasan semua. Hahaha.

Cuti raya cina kau orang buat apa?. Kalau aku memang tak kemana ada je kat rumah ni sebab tak keluar pergi mana pun. Kalau keluar pun beli barang lepas tu balik terus atau pun keluar cuci mata tengok barang-barang sambil survey harga, manalah tahu kalau nak beli nanti senang.

Ok lah sampai sini sahaja untuk kali ini, saya ada nak siapkan tugasan saya malam ni, Biasalah manusia suka buat kerja last minit sampai mata pun dah macam panda. Sekian.

Sayonara!.