Pages

Click Me

Friday, 12 February 2016

Lelaki Part 2.



Hello and Hai.

Kali ini nak buat part 2 tentang entry lelaki sebab idea muncul tertiba. Kalau entry yang lepas Redza Minhat yang paling ramai dipilih, untuk entry ini kita tengok sama ke tidak citarasa kita. Hehehe.



Shahir Af.


             

                       



Dulu tak minat af sebabnya para pelajarnya tak menarik perhatian tetapi tertiba pulak tertengok bila orang kata ada pelajar yang handsome, berbakat dan dapat gelaran ustaz. Maka tengoklah af dan terpersona dengan pelajar yang bernama Shahir. Peserta Af yang membuatkan Carl tidak dapat tidur malam bila lepas tengok konsert af. Asyik terbayang-bayang je muka Shahir. Hahaha.

Setiap minggu memang tengok lepas tu siap update status kat fb lagi suruh orang lain tengok. Sebab masa tu zaman ada fb dan masih budak-budak, sampai kena perli dengan abang sendiri bila aku selalu update status tentang shahir.

Memang berhantu lagu dia 'kebahagian dalam perpisahan'. Rindu nak dengar suara dia. Tapi sekrang dia dah senyap sepi dari dunia seni. Minat kat Shahir sebab suara dan muka dia di tambahkan lagi dengan braces, nampak cute.



Ashraf  Muslim.



Mula kenal dalam drama bersiri Impian Illyana tv3, pukul berapa dah lupa. Ceriter zaman sekolah, balik je rumah terus bukak tv. Lepas tu sambil tengok ceriter tu sempatlah berangan bila tengok ashraf ni, watak dia izham kalau tak silap.

Terminat sebab handsome, tinggi dan hidung dia. Dulu susah nak cari pelakon lelaki yang handasome-hansome ni. Hahaha. Beristeri dua dan ada anak dah. Yang penting dia adil dalam rumah tangga.




Ashraf Sinclair.




Disebabkan ceriter Gol & Gincu maka kenal ashraf sinclair. Si handsome dan si kacuk suami kepada bunga ni begitu digilai ramai dulu termasuk aku. Hahaha. Rindu pulak zaman sekolah bila teringatkan ceriter tu.

Kalau fazura boleh tersuka tanpa sengaja aku pun sama. Minat kat dia sebab dia cute, berkarisma dan romantik. Untuglah bunga dapat laki macam ni. Hahaha. Rasanya banyak sebab untuk minat kat dia. Hahaha.



Nichlos Saputra.





Ambil masa setengah jam untuk mencari gambar yang terbaik. Hahaha. Rangga, tu lah nama watak dia dalam ceriter Ada Apa Dengan Cinta. Masa tahun 2014, ada ceriter pendek tentang Ada Apa Dengan Cinta untuk iklan Line Indonesia. Dan juga mungkin tahun ini akan ditayangkan Ada Apa Dengan Cinta 2 dimana ceriternya masih didalam proses shooting dan mungkin akhir tahun ini ditayangkan dipawagam.

Dari zaman sekolah rendah memang dah minat kat dia, banyak kali tengok AADC walaupun dah tahu kesudahan ceriternya macam mana tapi tulah tak pernah bosan tengok. Sejujurnya rawat wajah dia amat menarik minat Carl sejak dari dulu lagi. Hahaha. Handsome, berbakat, berpelajaran dan sedikit misteri sebabnya tak suka dedahkan banyak maklumat tentang latar belakang dia.


Ady Putra.



Pelakon asal Singapore ni berjaya menarik minat Carl ketika kecik lagi, bila kali pertama dia berlakon dengan Umie Aida, dah lupa ceriter dia. Lepas tu dia berlakon dengan Catriana Ross dan masa tu memang suka sangat kat dia. Disamping muka dia selalu terpampang dengan majalah dengan bentuk badan yang menarik sebabnya dulu susah nak cari pelakon badan berotot.

Minat sebab rupa dia, bibir dia dan watak dia yang selamba macam tak ada perasaan tu. Tapi tu dulu lah, sekarang ni minat biasa-biasa je tak macam dulu lagi.



Nazril Idrus.




Suami kepada Sazzy ni berjaya menarik minat Carl masa tengok dia berlakon didalam ceriter Kayangan. Dia mempunyai pakej yang menarik untuk menjadi pelakon mahu pun model. Tertarik sebabnya cara pembawakan diri dia terutamnya ketika dengan family, cara dia layan anak-anak dan memang suami yang baik.

 Cara dia pun simple dan tidak over dari sei pakaian dan lain-lain. Suka sangat cara dia bila bercakap, seolah-olah terpukau bila tengok. Patutlah boleh jadi penasihat kewangan. Aura karisma dia begitu menyerlah.



Itu sahaja untuk kali ini. Have a nica weekend you all...

Sayonara.

15 comments:

  1. Amir suka karaekter dan perwatakan Nazril Idrus tu...he is bijak and profesional....;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan amir, perwatakan dia sangat menarik perhatian..hehehe

      Delete
  2. Replies
    1. Heheh...Ni mesti minat sangat kat Shahir ni kan...hehe

      Delete
  3. Ashraf Muslim ..merembes.. shin suka org bebaek.,ala,ala alim.. lembut time becakap.. Shahir pon include kategori ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shin, kita pun suka macam tu...hehehe

      Delete
  4. Ashraf Muslim real life sgt sgt elok...hahaha...tapi Nazril tetap dihati...lol...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh, pernah jumpalah ni....hehehe..nazril juga yang terpilih...

      Delete
  5. Sama ada aku str8 atau 'buta', semua jantan dalam list Carl Dani aku tak taste..hahaha!

    :panik:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh, ok abg Kamen..hahaha...

      Delete
    2. Bagusla dh kurg dh feel kt laki.mmg kamen straight pun masa lahir haha

      Delete
  6. SHAHIR !!!
    That janggut bisa menggetar jiwa !
    Nicholas saputra tu crush zaman2 sekolah. Hero Ada Apa dengan Cinta. HAHAHAHAH

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni mesti suka yang berjanggutkan..hehehe..tahu tak pe si nicholas tu memang crush zaman sekolah rendah lagi..hahaha

      Delete
  7. ramai gak ckpo muke aku cm shahir af ni...tambah2 bila ku buat rambut ala2 ada fringe kat dpn..tp aku xtaste la shahir..aku taste yg kulit gelap2 ni..cm adi putra tu..mmg sgt turn on...somehow ' asyraf Sinclair dpt excecption taste dr aku..wapon putih..tp aku taste..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti sama ni dengan shahirkan...hehehe..kita pun suka juga yang kulit gelap macam remy ishak ke..hehe

      Delete