Pages

Click Me

Wednesday, 14 November 2018

Cerita November.

Image result for november



Hello and Hai.

Welcome back to my blog guys!. 

Agak sunyi suasana blog pada waktu sekarang ni sebabnya ramai yang sudah beralih kearah lain. Macama aku lebih aktif di Ig berbanding facebook dan blog, so kalau nak follow ig aku sila drop email korang. Hehehe.

Macam mana kehidupan kau orang?. Bahagia? Gembira? Gain weight? Dah move on?. Walauapa pun situasi atau keadaan yang kau orang hadapi ingatlah inilah kehidupan yang ada masa kita tidak suka untuk menghadapi. Aku tahu, kau dan aku kuat untuk menghadapi setiap rintagan.

Usahlah rasa sedih atau bimbang dalam hidup ada pasang dan surutnya. Disebalik hujan akan munculnya mentari. Setiap awan yang gelap akan berarak maka munculnya sang mentari. Ingatlah ada yang lagi susah dan menderita daripada diri kita. Sentiasalah berfikiran dan bersangka baik terhadap aturan Tuhan.

Adakala dalam meniti kehidupan pastinya akan terjatuh dan tersungkur. Tetaplah gagahkan dirimu untuk melangkah dan bangkit walaupun sakit dan pedih menahan luka. Janganlah menunjukan kelemahan dan kesakitan tapi pamerkan kebahagian dan keriangan. Sentiasalah berjalan dengan yakin dan bermotivasi walaupun dunia seakan mengkecam.

Itu sahaja untuk kali ini, harapnya dalam menyuntik semangat dalam diri aku dan kau yang membaca entri ini, diharapnya begitulah.

Sampai ketemu lagi dilain siaran. Jaga diri anda dan lindungilah diri anda.

Sayonara.