Pages

Click Me

Wednesday, 2 December 2015

Berlibur.







Hello and Hai.

Pada hari Sabtu yang lalu, 28/11/2015 aku dengan family pergi ke PD untuk 1 malam di Puteri Beach Resort. Bertolak pada pukul 3 p.m sebabnya family bekerja half day maka sampai sana sebelum pukul 6 p.m. Dah check in, ambil barang dan letak dalam apartments  tingkat 7, lepas tu terus salin pakaian untuk bermandi manda.



Mula-mula mandi air laut, lepas tu mandi kolam. Aku joint sekejap je lepas tu naik bilik. Tak best sebab tak ada 'pemandangan' yang nak ditengok, hehehe..gurau je. Sebab hampir senja nanti berebut nak mandi. Lepas magrib terus pergi cari makan malam. Lama gila nak tunggu makanan tu siap, bukannya ramai customer pun masa aku datang tu, sabar je lah.

Hampir jam 10 lebih malam baru semua nak tidur. Dan ketika itulah segalanya bermula. Masa nak terlelap tu, tiba-tiba terdengar bunyi orang berlari di tingkat atas, kemudian dengar suara kanak-kanak ketawa, berbual-bual, menjerit-jerit kesukaan. Lepas tu dengar bunyi anjing menyalak. Mula-mula tak kisahlah, lantak kau lah nak buat apa. Tapi masalahnya tak berhenti kat situ dan berterusan  macam tu lebih kurang hampir pukul 3 pagi. Nasib baik 'benda-benda' tu di luar, kalau kat dalam tak tahu macam mana. Jangan 'benda' tu ajak berbual sudah. Macam-macam bunyi yang kedengaran.

Sebenarnya dah biasa dah 'dengar' macam-macam, so tak adalah takut sangat. Pukul 5 pagi dah bangun. Tak cukup tidur, ngantuk. Pukul 7 a.m turun makan kat bawah. Dapat kupon untuk 2 orang sahaja so yang lain bayar sendiri. Satu orang dewasa Rm 17.00 termasuk gst. Makanan biasa-biasa je dan tiada banyak pilihan. Nasi lemak, sosej, wedges, bubur nasi, roti bakar, bijiran, air pulak, jus oren, air suam, kopi dan teh.



Sebenarnya banyak yang aku makan cumanya tak sempat nak ambik gambar sebabnya dah leka makan. Hehehe. Banyak kali pulang balik ambik makanan. Lepas makan tu, yang lain pergi ke bilik salin pakaian untuk aktiviti bermandi manda. Aku masih tengah makan lagi tak beranjak lagi, sebabnya aku kan makan lambat mana boleh nak mengunyah laju-laju, ok itu alasan semata-mata je. Padahal tengah nak habis makanan atas meja. Hahaha.

Lebih kurang pukul 11 lebih pagi dah siap kemas dan hantar barang ke dalam kereta untuk proses check out. Lepas tu pergi cari kedai makan untuk makan tengah hari. Masa perjalanan balik tu hujan turun lebat sangat sampailah ke rumah.

Itu sahaja untuk entry kali ini. Dan sebelum terlupa, nak ucapkan terima kasih diatas doa kalian di entry yang lepas tentang doa. Sayang sangat kat anda semua..

Sayonara.

Thank You for reading this.



6 comments:

  1. Replies
    1. Hehehe..biasa je..setahun sekali je macam ni...

      Delete
  2. Seronoknyer berlibur bersama Family...an yes Family Values is the best thing....tapi bab Misteri Nusantara tu yang tak bleh blah huhuhu....;-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..memang seronok..nak buat mcm mn, dalam berlibur pun ada misteri nusantara juga..hahaha.

      Delete
  3. Replies
    1. hehehehe..itu yang best dan mencabar...hehehee.

      Delete