Pages

Click Me

Wednesday, 6 January 2016

January 2016.


Hello and Hai.

Hari ini dah masuk 6 Januari 2016. Cepat sangat waktu berlari. Macam mana dengan sambutan tahun baru kalian?, ok tak?. Malam tahun baru macam biasa je, saya duk rumah makan lepas tu tengok movie yang dah record sebelum ni. Nasib baik sekarang astro dah boleh record, so bila ada waktu free baru tengok. Saya duduk rumah sorang-sorang sebabnya yang lain keluar makan dan saya malas nak ikut, saya makan lambat.

Semalam, 5 Januari saya pergi jusco aeon untuk cari buku. Masa mula-mula sampai tu rasa macam pelik sikit sebabnya mereka yang beli barang hanya pegang barang tersebut tanpa plastik. Tak lah pikir apa-apa pun sebab malas nak pikir masa tu. Bila dah masuk dalam mall kebanykannya bawak beg sendiri. Biasanya hanya jumaat dan weekend sahaja hari tanpa plastik tapi kena hari selasa dia orang bawak beg?.

Masa pergi popular pun rasa macam lain ada yang bawak beg sekali. Ingat nak beli tapi tak jadi pula tertiba-tiba mungkin nak beli hari lain. Masa belum balik singgah beli burn sekejap dan masa tu lah barulah ingatan berfungsi dengan baiknya di mana state yang saya duduk sekarang ni dah berkuat kuasa pada tahun 2016 tiada lagi pengunaan beg plastik. Depan saya tu ada seorang akak, rasanya dia pun lupa tentang perkara ni tu yang dia beli banyak burn. 

Sepatutnya nak beli barang dapur tapi terlupa nak bawak beg tak jadi beli. Mungkin esok baru pergi beli. Biasanya dalam kereta ada beg tapi dah guna hari tu terlupa nak letak balik dalam kereta. Maka tahun ni kena sentiasa bawak beg kalau keluar rumah sebabnya buat nak beli barang beg tak ada. Dah lah shopping tak provide paper bag tak kan nak pegang barang satu per satu. Kalau item yang besar boleh lah pegang, kalau beli item yang kecik-kecik macam manalah nak pegang.

Itu sahaja yang nak share untuk hari ini. Have a nice day.

Sayonara.

10 comments:

  1. Hai En Carl...masa memang cepat berlalu kan...sekejap jer dah 6 jan...pejam celik nanti dah puasa pastu raya plak...well, whatever pun moga-moga ape yg En Carl harapkan tahun ni boleh tercapai...;-)

    PS : En Carl nak beli buku per tu ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai amir..cepatkan masa berlalu...tentang buku tu, tak sure nak beli yang mana sebabnya semuanya best dan ada offer.hehehe

      Delete
  2. Amer Fi Amanillah6 January 2016 at 22:19

    Mister Carl duk Melaka ye... haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awak duk melake ke?..hehehehe....

      Delete
    2. Mr Carl asal Melaka kat mana?

      Well Amir pernah mention yang Amir asal somewhere south...which is tekaan Nu'man adalah betul Melaka...*opss terpecah rahsia plak...hehehe...;-P

      Delete
    3. owh..amir orang melake..nanti awak tahulah saya orang mana..hehehe

      Delete
    4. Nanti tu biler ek...? Jeng..jeng..jeng...hehehe ;-P

      Delete
    5. krik krik..hehehe...nanti amir tahu juga...hahaha

      Delete
  3. Tahun baru sntiasa ditunggu, musim bunus hahak

    ReplyDelete