Pages

Click Me

Thursday, 19 February 2015

Aku Dan Lagu.

Hello and Hai.

Pastinya setiap daripada kita ada lagu kegemeraan yang tersendiri, tak kisahlah popular atau tak lagu yang penting kita semua suka akan lagu tersebut walaupun kadang-kadang orang tak tahu pun akan kewujudan lagu tersebut. Macam aku, aku suka sesuatu lagu disebabkan sedap halwa telinga mendegarnya atau pun dah memang suka lagu tu. Seperti kata Yuna 'setiap gambar ada lagu' tapi untuk entri saya tiada gambar cuma lagu dan kategori lagu sahaja.

Ok, marilah kita senaraikan lagu-lagu tersebut :


# Putus Cinta.

Di hari persandinganmu, yunizar hussien.

-lagu yang sesuai berkumandang bila pergi ex kita punya wedding atau pun dapat kad kawin dari ex kita, sila bayangkan majlis tersebut*-


Siapa aku di sisi mu, hetty sarlene.

-merasakan diri tidak dihargai walaupun kita sentiasa berada di sisi dia, jadi sila minta putus dan cari yang lain, eh kita muda lagi k tak payah nak seksa diri kau!-


Dealove, Once.

-'hanya dirimu yang bisa membuatku tenang, tanpa dirimu aku merasa hilang dan sepi'. Bila putus cinta SILA dekatkan diri lebih kepada TUHAN daripada manusia-


Datuk Siti Nurhaliza

-Jerat percintaan.
-Purnama Meindu.
-Kesilapanmu keegoanku.
-Jaga dia untuk ku.
-Terbaik bagimu.

-Lagu Siti semua tangkap leleh, maka sila dengar lagu Cindai untuk berhenti menangis disamping dapat menyihatkan badan dengan menari mengikut irama lagu berkenaan-


Masih aku cinta, patah seribu, beribu sesalan,
Sheila Amzah dan 3 Suara.

-Jangan mengharap pada cinta yang lepas, teruskan hidup anda. Doakan agar dia tenang di sana, benda yang lepas jangan dikenang dan jangan diulang kembali agar kita tak menjadi sesalan untuk kali kedua-


Kisah hati,sesal separuh nyawa, Datin Alyah.

-'Mungkin kita kan bersama nanti di atas sana', tidak dapat bersatu di dunia mungkin di sana, walaupun dia tidak ada lagi namun ingatan dan memori bersama dengan sidia masih segar dan bugar di dalam ingatan.
Bila kita rasa dialah yang terbaik untuk kita, rupanya sebaliknya-


Elergi Sepi, Azharina Azhar.

-Bila dia tiada di sisi baru kita rasa akan kehilangan orang yang selama ini di sisi kita, mengambil berat tentang kita yang kita tidak pernah hargai langsung, bila tak ada baru kita merasai kekosongan-


Kau tercipta, Lah Ahmad.

-'Peluklah aku jika kau terkenang semua yang kau idamkan', apakah daya cuma mampu peluk bantal je,-



Pelita di bawah purnama, Erema.

-Sang kekasih berubah hati dan cinta, kita masih teringat akan kata-kata dan janji manisnya itu, semasa sayang semuanya indah belaka.
'Dulu kau pernah berkata aku bagaikan pelita di bawah purnama'-




# Bila-bila masa.

Hingga Hujung dunia dan Rasa Sayang, Hanis Soraya.

-Bila mula dengar ni suara amy mastura ke apa part yang chorus tu?, rupanya bukan. Semua tertanya-tanya siapakah dia tu. Suara sedap, pandai pulak tu. Lepas tu muncul dengan lagu Rasa sayang yang bestnya video clip dia tu tentang perjalanan dia balik semula ke Cairo tu, tertiba2 suka lebih kat dia. Apa pun lagu dia best sangat syok-

Senyum, Aziz Haron.

-Kecik2 dah handsome lepas tu suara best pulak tu, asal Brunei dan anak didik Faizal Tahir, lagu yang simple dan boleh layan bila-bila masa-


Lebih indah, Siti Nurhalizah.

-Rasa down atau tak ada mood SILA dengar lagu ini banyak kali, ada nasihat dalam bait kata lagu ini yang dapat manaikan semula semangat yang telah hilang disebabkan keadaan dan orang sekeliling kita. ' Disekeliling mu ada diding-diding yang menghalangi'-



Ikut Rentakku, Jac.

-Sila dengar sebelum decide nak bercouple, dia boleh ikut rentak kita atau tidak atau pun kita ikut rentak dia?, Sila fikir.-



Dikir Puteri, Noraniza Idris.

-Lagu tradisional disamping dapat menyihatkan badan  dengan menari dan tidak lupa asal usul kita. Budak-budak sekarang semua gila kpop je-




Sekian sahaja, nak senaraikan terlalu banyak dan sentiasa berubah-ubah. Setiap kita ada lagu yang tersendiri.




13 comments:

  1. kau muda tapi masih suka lagu tradisional..rare.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak2 lagu tue .. tak semua saya tau ..
      Paling minat dikir puteri .. sebab masa tue selalu kuar tv ..kehkeh

      Delete
    2. Kamen: suka jugalah wak.
      Numan: zaman awak kan lagu tu.

      Delete
  2. Aku lagu etnik kreatif ni susah sikit nak layan. Nak pulak noraniza idris payah benor nak masuk dalam jiwa. Hehe.

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum..
    lagu abg 1 je..

    Mahligai Bernama Cinta - Farish

    --perasaan cinta terpendam yg akhirnya terlepas begitu shj..
    --"afraid to use ur heart think that it might hurt..but when u ready to use it, it is not there anymore.."

    abgNakal81

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam. Hai abg nakal terima kasih sudi singgah..:-)

      Delete
  4. salam bro...lme xsinggah blog ko..ak pon dh jrg updet....mood xbpe ok..but wat2 ok.hahhaa..cmne nk mntk wechat or fb ko ek??blh ke?..klo x;eh,xpe bro..

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  5. Replies
    1. kita tak minatlah wak. hehehe

      Delete
    2. ala, try lah awak..kompem goyang.. haha

      Delete
    3. awak, nanti saya cuba k. hehehe

      Delete