Pages

Click Me

Tuesday, 10 February 2015

Dairi Plu 10/02/2015

Dear Diary,

Hello and hai.

Kerja hari ini sangat-sangat banyak di samping dengan tekak yang sakit dan tiba-tiba hidung yang berair keluar. Dugaan. Terus sakit kepala dan hari ini cuti untuk work out. Bila dah macam ni felling2 nak bermanja pulak. *Gedik sangat*. Bila waktu tak ada kerja memang tak ada kerja sampai mati kutu tak tahu nak buat apa.

Antara kerja yang perlu di siapkan, kerja sekolah, kemas rumah semua bagai termsauk siram pokok, jemur baju, basuh baju handwash dan sebagainya. Dan juga pesanan yang telah di tinggalkan untuk aku, antaranya:


'Adik, petang nanti orang elken nak datang service, tengok-tengokkan ya'.

'Adik, nanti tolong kemaskan bilik aku (abgngah) k'

'Adik, nanti pos laju datang tolong ambilkan barang akak, make sure ada semuanya'

'Adik, nanti tolong printkan ye, esok nak bayar'.

Semuanya dah beres cumanya yang kena print tu aku lupa nak print dan juga elken service kul 5 p.m nanti. Sambil tu buat kerja sekolah yang sikit lagi je nak habis ni. Nasib baik selsema kena waktu tengah hari kalau pagi tadi memang tak dapatlah nak buat kerja rumah.

Ok, setakat ni je, tak ada idea. Update blog sambil selsema dan sakit kepala. Malas nak makan ubat nanti tertidor.

Sayonara..

12 comments:

  1. Ini bukan diari plu..ini diari bibik..hahaha..gurau.

    rajin ko yer..sesuai dibuat sebagai suri rumah.ekekeke.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Tunggu org masuk meminag je. Hahaha

      Delete
  2. Adik espiyem ke tahun ni? Hahaha

    Aku ingat kan umur kau 20-an. Study espiyem elok2. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai wak, soalan awk akan saya jwb nanti.

      Delete
  3. adik-adik rupanya..hahaha..
    btw jaga diri..jangan lupa makan ubat ye adik...:)

    ReplyDelete
  4. #budakrajen #budakbolehdiharap #terbaek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Terima kasih awk sudi singgah dan komen.

      Delete
  5. xpe, kasi badan rajin

    jgn jadi pemalas mcm aku, haha

    ReplyDelete
  6. Kerja sekolah ?
    What !
    I thought I'm younger than u !
    Ini tidak adil. Now i feel like an old man sekejap. bufffffffffffff

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahah. Awak sentiasa muda jangan risau k. hehehe.

      Delete